Over ons

Henri Reuchlin

BIERburo is een initiatief van Henri Reuchlin, een bierliefhebber in hart en lever die zijn sporen in de brouwerijwereld ruimschoots verdiend heeft. Henri is coordinator van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) en voorzitter van de European Beer Consumers Union EBCU. Daarnaast is hij voorzitter van het platform Week van het Nederlandse Bier en mede oprichter van de Dutch Beer Challenge. Hij is oud secretaris van de Stichting Heineken Collection en voormalig voorzitter van nationaal biermuseum De Boom in Alkmaar. Samen met Peter Klosse (Academie voor Gastronomie) zet hij in 2011 het programma Bier & Gastronomie voor sommeliers op.

Naast zijn bierblog op deze site is Henri columnist en redacteur van het enige Nederlandse bierglossy Bier!. Hij is auteur van Van brood tot Brood over zestig eeuwen bier in kunst en werkte mee aan de jubileumboeken ‘Amstel, het verhaal van Ons Bier 1870 – heden’ en ‘Vakmanschap is Meesterschap – 4 eeuwen Grolsch’.

Henri studeerde af als biotechnologisch ingenieur aan de TU Delft en behaalde een master in corporate communication aan de Erasmus Universiteit. Hij is DOEMENS International Biersommelier en de enige Certified Cicerone® van Nederland.

Henri Reuchlin

Meer weten?

Bierburo

Info@Bierburo.com
Smidswater 27
2514 BW  Den Haag
070 – 3389140