Een haar in m’n bier

Een haar in m’n bier

[2007]  Deze week zag ik in de krant een bizarre reclame voor shampoo. Op de paginagrote advertentie staat een vrouw in de douche onder een straal bier uit een beertender het haar te wassen. “Vrouwen doen de gekste dingen om volume in het haar te krijgen” staat erboven. Om te vervolgen “Dit hoeft niet meer, want nu is er: Andrélon Verrassend Volume.”

Ik heb wel eens een klots bier over m’n hoofd gekregen tijdens een uit de hand gelopen feest, maar willens en wetens je haar wassen met bier, daar had ik nog nooit van gehoord. Toch schijnt het een bekend fenomeen te zijn. Bier geeft glans en volume aan dof en fijn haar, waardoor het er mooier en gezonder uit ziet. Vooral de eiwitten en vitamine B in het bier zijn verzorgende bestanddelen. Volgens Beautyweb.nl doet bier wonderen voor je haar. “Een scheutje bier door het laatste spoelwater en je haar lijkt twee keer zo vol”, adviseert de site. Bijkomend voordeel is dat je de rest van het bier kunt opdrinken. Kapsel.net geeft aan dat je haar beter in model blijft door de hoofdhuid te masseren met bier. Ergens anders kwam ik de tip tegen dat je blond bier moet gebruiken als je blond bent, terwijl bruin bier meer geschikt is voor donkere haartypes. Zou je rood haar met Kriek moeten wassen?

Wie een beetje huiverig is om een flesje bier over zich uit te gieten, kan altijd nog kiezen voor biershampoo van Guhl. Misschien net zo goed voor het haar, maar veel minder lekker om te drinken.

Als je je haar met bier kunt wassen, waarom dan niet het hele lichaam? Dat kan in de kloosterbrouwerij van Neuzelle in het oosten van Duitsland. Daar brouwt men een donker Badebier, dat je kunt drinken maar ook kunt gebruiken om een bad in te nemen. Volgens de brouwers maakt de gist in het bier de huid soepel, zorgen vitaminen en mineralen voor een verbeterde stofwisseling, koolzuur bevordert de doorbloeding terwijl de hop in het bier ontspannend werkt. Na zo’n bad voel je jezelf als herboren.

Het bierbad is geen moderne modegril. Koningin Louise van Pruisen, die leefde van 1776 tot 1810, masseerde driemaal daags haar borsten met bier. Ze was ervan overtuigd dat haar huid daardoor jong en gezond bleef. De Romeinse schrijver Plinius beschrijft in zijn geschriften vrouwen die in Egypte hun huid met bier insmeerden om het een gezonde teint te geven. De bekendste bierbader uit de geschiedenis is de Egyptische koningin Cleopatra, het liefje van de Romeinse keizer Julius Ceasar. Zij wisselde haar dagelijkse baden met ezelinnenmelk geregeld af met een bierbad. Mede daardoor gold zij als de mooiste en meest begerenswaardige vrouw van haar tijd. 

Het is een mooi concept voor een trendy café: bouw de tapkraan om tot douchekraan. Wie weet blijkt Hollands next topmodel dan wel tot de stamgasten te behoren.

Tags:
,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.