Over ons

Henri Reuchlin

BIERburo is een initiatief van Henri Reuchlin, een bierliefhebber in hart en lever die zijn sporen in de brouwerijwereld ruimschoots verdiend heeft. Henri is coördinator van StiBON Bieropleidingen en voormalig voorzitter van de European Beer Consumers Union EBCU. Daarnaast is hij  mede oprichter van de Dutch Beer Challenge en het platform Week van het Nederlandse Bier, waar hij zes jaar lang voorzitter van was. Hij is oud secretaris van de Stichting Heineken Collection en voormalig voorzitter van nationaal biermuseum De Boom in Alkmaar. Samen met Peter Klosse (Academie voor Gastronomie) zet hij in 2020 de specialisatie Bier & Gastronomie voor sommeliers op.

Naast zijn bierblog op deze site is Henri columnist en redacteur van magazines Bier! en Brouw!. Hij is auteur van verschillende boeken waaronder Rivier van Bier, een bierige inspiratiereis langs de Maas, Van brood tot Brood over zestig eeuwen bier in kunst en Ik weet wat van bier. Hij is te horen in de podcast Biertypisch Henri van Bierradio.

Henri studeerde af als biotechnologisch ingenieur aan de TU Delft en behaalde een master in corporate communication aan de Erasmus Universiteit. Hij is DOEMENS International Biersommelier en de eerste Certified Cicerone® van Nederland.

Henri Reuchlin

Meer weten?

Bierburo

website @ Bierburo.nl
Smidswater 27
2514 BW  Den Haag
070 – 3389140