Wat we doen

doen we met passie

Passie voor bier, dat is waar het BIERburo om draait. Samen met haar partners versterkt het BIERburo de biercultuur in Nederland. Dat doen we door het overdragen van bierkennis, leveren van projectmanagement, geven van PR- en communicatieadvies, organiseren van lezingen en proeverijen en het schrijven van artikelen en boeken.

 • Het BIERburo initieert

  BIERburo staat aan de basis van inspirerende netwerken zoals de Kring van Familiebrouwerijen, Week van het Nederlandse Bier, StiBON bieropleiding en de Dutch Beer Challenge. Stuk voor stuk initiatieven waar versteviging van de Nederlandse biercultuur centraal staat.

 • inspireert

  BIERburo organiseert opleidingen en masterclasses waarbij bierkennis en plezier centraal staan. Daarnaast is Henri Reuchlin is coördinator en docent van de StiBON bieropleiding en geeft hij les bij de Academie voor Gastronomie.

 • verhaalt

  BIERburo schrijft voor verschillende publicaties. Zo is Henri Reuchlin culinair redacteur en columnist voor Bier!, het toonaangevende biermagazine in de Benelux. Daarnaast is hij auteur van Van brood tot Brood over zestig eeuwen bier in kunst. Het bierlog op deze site is het oudste continue geschreven bierblog van Nederland.

 • informeert

  BIERburo is regelmatig te horen als bierexpert bij programma’s van BNR Nieuwsradio en was te zien bij VARA’s Groen Licht. Henri is bierprofessor voor TROS/AVRO Leven in de Brouwerij.

 • adviseert

  Het BIERburo fungeert regelmatig als klankbord voor (startende) ondernemers in de biersector, levert innovatieve ideeën. Daarnaast levert BIERburo mysteryguests voor kwaliteitscontrole in horeca en slijterij.

 • consumeert

  Bierdrinken, dat doen we ook. Maar liever nog proeven we bier, om er vervolgens een mooie smaakomschrijving van te geven. En het liefst combineren we dat dan met een advies wat je bij dat bier zou kunnen eten. Wij hebben bier-spijsadviezen ontwikkeld voor verschillende brouwerijen.