Hondenbier

Hondenbier

[2006]  Vorige week had ik de hond van mijn broer te logeren. Het beestje komt niet zo vaak langs, dus ze mag best verwend worden. Gewoonlijk koop ik een groot bot bij de slager met nog een beetje bloederig vlees eraan. Dit jaar heb ik besloten het anders aan te pakken. Logeerhond Pellie krijgt een fles bier.

Als goed gastheer wil je je gasten alleen het allerbeste geven. Dat geldt voor mensen, maar natuurlijk ook voor een hond die op bezoek is. De vraag is alleen, welke fles bier is geschikt om aan een hond te geven? Welk bier zou ze het lekkerst vinden? Het leek me niet zo’n goed idee mijn hele biervoorraad aan Pellie uit te schenken om te kijken waar ze het meest van gaat kwispelen.

Deze zomer was er een reclamefilmpje van Heineken op TV te zien waarin een blindegeleide hond van een omgevallen flesje bier snoept. Vervolgens was die labrador volledig de weg kwijt. Blijkbaar kunnen honden niet zo goed tegen de alcohol. En een hond met een kater is zielig. Ook de dierenarts adviseerde me om Fikkie geen gewoon bier te geven.

Gelukkig biedt internet ook nu weer een oplossing. Zoals zo vaak loopt Amerika weer voorop in bizarre huisdiertrends. In Californië woont iemand die bier brouwt, speciaal voor honden. Het bier van Dog Star Brewing Company blijkt een doorslaand succes te zijn. Zelfs Gouverneur Arnold Schwarzenegger geeft het brouwsel, met de toepasselijke naam Happy Tail Ale, aan zijn trouwe viervoeters.

Happy Tail Ale bevat geen alcohol. Sterker nog, Happy Tail Ale heeft niet eens een schuimkraag. Er zit geen koolzuurgas in. Maar een hond krijgt daar wel wat voor terug. Het bier wordt namelijk gebrouwen met rundvleessmaak. Om het brouwsel nog wat gezonder te maken voegt Dog Star Brewing er bovendien vitamine E en glucosamine aan toe voor een glanzende vacht en sterke botten. Het lijkt me verschrikkelijk smaken. Maar misschien is dat wel zo eerlijk. Pellie blijft van mijn Herfstbok af en ik snoep niet van zijn Happy Tail Ale.

Happy Tail Ale is niet goedkoop. Twee sixpacks hondenbier kosten samen 18 dollar. Met andere woorden, ruim veertien euro voor een half kratje bier zonder schuim en zonder alcohol! Om het bier thuis te krijgen ben je nog eens elf dollar kwijt. En dat thuis moet wel in Amerika staan, want de brouwerij stuurt zijn bier niet naar het buitenland.

Omdat nog geen Nederlandse brouwer het voorbeeld van Dog Star Brewing Company volgt heb ik een andere oplossing gekozen. In de dierenwinkel om de hoek vond ik precies wat ik zocht: zo’n plastic bierfles die piept als je erin knijpt. “Dog Beer” staat erop. Ik kan de fles met gerust hart weggooien want breken doet ie niet. Pellie brengt hem even graag kwispelend weer terug. Op één ding had ik niet gerekend. Iedere keer dat Pellie in de fles bijt, klinkt een wanhopig gepiep uit de fles.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.